Ik kreeg een appje van een moeder over kaarten trekken. Zij verloor haar 21-jarige zoon vorig jaar geheel onverwachts. Haar vraag was ‘Ik ben nu, sinds de workshopdag, een tijdje bezig met kaarten trekken en ik stel telkens dezelfde vraag, maar ik krijg alleen maar antwoorden op vragen die ik niet stel, of op andere dingen. Hoe kan dat?

De achtergrond, dit is een moeder die een workshopdag van Open to Change heeft gevolgd, in deze workshopdagen krijgen deelnemers informatie over wat de dood (volgens mij ) is, dat mensen en kinderen niet weg zijn als ze dood zijn, dat ze er ‘gewoon’ nog zijn en dat ze niets liever willen dan ons laten weten dát ze er nog zijn. Dit doen ze door tekens te geven in allerlei vormen. In de workshop doen we oefeningen hoe je deze tekens kunt leren herkennen en hoe je in contact kunt komen met de ziel, de essentie, de kern van jouw overleden dierbare. Eén van die manieren is door het trekken van kaarten.  De reden dat we dat doen is om te oefenen met een bredere (verwachtingloze) blik op subtiele signalen, door op die manier te oefenen met je ego aan de kant te zetten en door te oefenen met jezelf het vertrouwen te geven – door eerst te geloven en dan te zien.

Maar goed, deze moeder appte mij dus ik stel telkens dezelfde vraag maar ik krijg geen antwoord.

Welke vraag stel je als je een kaart trekt?

Moeder: Nou, ik ben al twee keer naar een medium geweest en beide keren kreeg het medium (twee verschillende) goed contact met mijn zoon. Ik was daar heel blij mee, ik kreeg echt het gevoel dat mijn zoon daar was. Ik ben toen een derde keer geweest en eigenlijk kreeg ik toen meer informatie over ‘randzaken’, over dat ik ook zelf contact kon maken met hem, over je ziel en je ego. Veel dingen waar we het ook in de workshop over hadden gehad en die ik wel wist maar ik hoopte op bewijzen, ik wilde graag weer dat mijn zoon daar was en dingen doorgaf aan het medium. Contact met mijn zoon, waar ik wel op hoopte, was er niet echt. En nu stel ik via kaarten telkens de vraag: ‘Moet ik nog een keer naar een medium gaan en krijg ik dan wel weer contact met je?’

En welke antwoorden krijg je dan, of welke kaarten trek je?

Moeder: Ik heb het drie keer geprobeerd.

  • De eerste kaart was: Laat je innerlijke schoonheid stralen (laat de gevoelens los die zeggen dat je niet goed genoeg bent)
  • De tweede kaart:  Houd je aan je woord – krabbel niet terug, de engelen geloven in je
  • De derde kaart: Geduld – je gebeden zijn gehoord en ze worden verhoord

Dat zijn wel hele mooie kaarten

Maartje: Dat zijn wel hele mooie kaarten. Kijk weet je wat het is met de spirituele wereld – en dus ook met het kaarten trekken – het werkt het niet zo van: wij vragen, zij draaien. Dat is wel iets wat ons ego (of persona self) graag zou willen. Dat wij een vraag neerleggen en dat er een klinkklaar antwoord op komt dat meteen bevestigt of ontkracht (maar liever dat eerste) van wat wij vragen.

Maar zo werkt het niet… Jouw gidsen, jouw beschermers, overleden dierbare of eigenlijk je hele spirituele team zal jou altijd geven wat je nodig hebt en misschien niet direct wat je wil, of wat je denkt te willen.

Je bent twee keer naar een medium geweest dat jou voelbaar in contact heeft gebracht met je overleden zoon. Het is fijn om die bewijzen te krijgen van zijn aanwezigheid en ik kan me heel goed voorstellen dat je daarvan alleen maar meer wil, ik zou dat ook willen. Zo vaak mogelijk, het liefst elke dag. Maar op deze manier wordt het bezoek aan de mediums – en de door hen geleverde bewijzen – meer een doel dan een middel. Terwijl een reading van een medium (of alle tekens, of boodschappen die ze van boven voor ons hebben) eigenlijk altijd als doel hebben om ons verder te brengen. Verder op ons pad, of ons spirituele pad, het dient dan dus als middel. Om ons de handvaten te geven om onszelf te ontwikkelen. Dus als dat het doel is van boven, is het misschien niet gek dat jij die kaarten trok en dat je zoon ‘besloten’ heeft je even pas op de plaats te laten doen en te laten zien wat écht belangrijk en waardevol is hierin en je dus in de derde reading geen bewijzen meer te geven. Ik zeg niet dat het echt zo gegaan is, maar dit zou een antwoord kunnen zijn.

26 januari Mini Class via Zoom 20:00: Dood is niet weg

Laat je innerlijke schoonheid stralen

Ik denk dat de kaarten je wel degelijk antwoorden hebben gegeven. Kaart 1: Laat je innerlijke schoonheid stralen (laat de gevoelens los die zeggen dat je niet goed genoeg bent), hiermee zou bedoeld kunne worden. Ga op zoek naar manieren waarop jij zelf tekens kan ontvangen, waarop jij zelf contact kunt maken, waarop jij zelf ‘bewijzen’ kunt verzamelen. Het is veel waardevoller voor jou om zelf die connectie aan te gaan, dan dat buiten jezelf bij iemand anders neer te leggen. Ik kan me ook voorstellen dat je zoon liever contact met jou heeft dan met een medium, dat hij ook niet echt kent. Je hebt de eerste twee keren waarschijnlijk nodig gehad om toch te zien, dat het ‘waar’ is, dat was een middel om jou ‘ergens te krijgen’ en nu is het tijd voor jou om een stap verder te gaan. Om te kijken welke schoonheid, welke waarheid, welk contact er binnen in jou zit, in plaats van het buiten op te zoeken.

Houd je aan je woord

Maartje: Kaart twee: Houd je aan je woord – krabbel niet terug, de engelen geloven in je. Wat zou dat kunnen betekenen?

Moeder: Ik heb besloten om opnieuw mee te doen aan IkPas (geen alcohol in januari), maar ik merk dat ik er over twijfel. Ik vind wijn lekker en het ontspant en helpt te vergeten. Tegelijkertijd versuft en vermoeit het en het verdriet wordt er niet minder om. Toen ik die kaart trok, moest ik wel meteen daaraan denken.

Maartje: Vaak het eerste wat bij je opkomt na het zien van een kaart, is een heel mooi teken en gaat inderdaad over hetgeen ‘ze’ je willen laten weten.  Alcohol, net als roken, veel suiker, veel vlees zijn geen ‘voedingsmiddelen’ die je helpen om je trilling te verhogen. Dus als jij graag contact wil met je zoon, zou dit een heel mooi antwoord kunnen zijn om hoe dit beter beschikbaar zal zijn voor jou.

En begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet dat als je drinkt, rookt, vlees of suiker eet dat het niet lukt. Maar een hoge trilling helpt je bij contact maken, en deze middelen helpen je niet direct aan een hoge trilling. Dus eigenlijk is het een heel mooi antwoord, wederom geen antwoord dat je wilde, maar misschien wel een antwoord wat je nodig had.

Geduld

Maartje: De derde kaart is: Geduld – je gebeden zijn gehoord en ze worden verhoord.

Moeder: Ja klopt. Tijdens de workshop trok ik een vergelijkbare kaart. Die zei ‘Doe een wens en verwacht het allerbeste’. Ik wil zo graag over mijn zoon dromen en met hem in contact komen, maar het lukt niet. Toen ik die kaart trok, zowel bij de workshop als laatst thuis, moest ik direct denken aan deze wens.

Maartje: Misschien is dit een teken dat je vertrouwen ‘moet’ of beter gezegd mag blijven houden. Wij willen hier op aarde zo graag eerst zien en dan geloven terwijl het daar boven vooral gaat om eerst geloven en dan ga je zien. Houd er vertrouwen in dat je wensen uitkomen, geef het de tijd, laat het los.

Dus als jouw vraag bij het kaarttrekken is of je de bevestiging gaat krijgen dat wanneer je naar een medium gaat dat je dan zeker weer contact krijgt met je overleden zoon op de manier die jij voor ogen hebt? Nee, dan zijn deze antwoorden of deze kaarten daar misschien niet direct passend op, of in ieder geval niet het antwoord wat je graag zou willen. Als jouw vraag of wens is, dat je graag contact wil met je overleden zoon, en je bekijkt dit in een breder perspectief dan zijn dit hele mooie en waardevolle antwoorden. Als je alleen op zoek bent naar een specifiek antwoord op een specifieke vraag dan mis je misschien alle mooie seintjes antwoorden en dingen die hij je wil vertellen.

De Online Module bevat ook een uitlegvideo over hoe je kaarten trekt.

Bekijk hier gratis les 1 van de online module

Les 1 thumb

 

Lees NEL Magazine – Trots tijdschrift voor ouders van een overleden kind