OVER MAARTJE LUTE

Never Ending Love

‘Mijn liefde voor Benja is groter dan al het verdriet ter wereld. Ook al is hij overleden. Ik word vooral heel blij als ik aan hem denk.'

Foto Maartje Lute

Dit is mijn verhaal

Ik ben mijn zoontje verloren, Benja. Hij werd twee maanden oud en overleed in 2018. ‘Als je kind overlijdt dan ben je klaar, dan hoeft het allemaal niet meer...’ Dat waren altijd mijn woorden.

Maar het gebeurde me, mijn kind ging dood. Tegen alle verwachting in was mijn leven niet voorbij. Ik denk juist dat ik meer ben gaan leven dan ooit tevoren. Ondanks alle ‘uitdagingen’ die daarna nog op mijn pad kwamen.

Ik durf inmiddels te zeggen dat ik gelukkiger ben dan voor zijn overlijden. Het heeft lang geduurd voordat ik dat hardop durfde uit te spreken. Ik was bang dat ik gek was geworden. Ik was bang dat ik mijn verdriet verdrong. Ik was heel bang dat ik niet genoeg van hem gehouden had. Ik was bang dat ik andere ouders hiermee zou kwetsen. Maar ik ging op onderzoek uit hoe het nou eigenlijk kon dat ik voelde wat ik voelde. 

En ik ben erachter. Ik heb heel veel geleerd te maar mijn grootste ontdekking is: In alles zit liefde, zelfs bij het overlijden van een kind. Hoe gek dat ook klinkt…

Ik heb het mijn missie gemaakt om dit te delen met alle ouders die het willen horen.

Bekijk hier de video over mijn leven na Benja

Waarom de 'open to change' workshop?

Ik ben ervan overtuigd dat we als ziel op aarde zijn om bepaalde ervaringen op te doen. Ervaringen die we delen met anderen zielen, zo ook met onze kinderen. Ik geloof niet dat we er niet meer zijn als we overleden zijn, ik geloof dat we nog steeds verbonden zijn met iedereen van wie we houden. Laten we ons focussen op de liefde. De liefde is niet weg, je kind is niet weg

Er is geen groter cadeau dan (weer) gelukkig zijn

Ik geloof dat (weer) gelukkig zijn, het grootste cadeau is dat jij je kind kan geven. En dat zij niets liever willen dat jij hun liefde (weer) gaat voelen.

Het draait altijd om het maken van een keuze

Er zijn maar twee keuzes in het leven: liefde of angst, verbonden met je hart of je hoofd, je ziel of je ego. Als je dat gaat zien, wordt alles helder.

Een breder perspectief kan je helpen

Ik wil je graag een breder perspectief op de dood in het algemeen geven, omdat ik ervan overtuigd ben dat dat je gelukkiger gaat maken.

Luister mijn podcast

In mijn zoektocht naar hoe het kan dat ik gelukkiger ben na het overlijden van mijn kind, heb ik een aantal mensen geïnterviewd. Mensen die mij in dat proces begeleid hebben of waardoor ik geïnspireerd ben geraakt.