Dit is een vraag die ik vaak krijg bij de workshops. In de workshops hebben we het over tekenen krijgen en het ‘voelen’ van de aanwezigheid van je overleden kind of dierbare. Wat je precies voelt is voor iedereen weer anders. Toch zeggen ouders vaak dat ze, vooral in het begin, ‘iets’ voelen.

Het kan een lichamelijke sensatie zijn, een tinteling. Het kan zijn dat je echt een aanwezigheid voelt alsof er iemand in de kamer is. Dat kan als warm of koud aanvoelen of een streling langs je been of rug of ergens anders op je lijf. Het kan zelfs zo zijn dat je kleine duwtjes voelt. Eén van de ouders zei verbaasd toen we het hierover hadden: ‘Ik heb heel vaak een soort kriebel aan de zijkant van mijn hoofd, dan wil ik mijn haar achter m’n oor doen omdat ik denk dat mijn haar in mijn gezicht hangt, maar dan voel ik dat mijn haar al achter mijn oor zit.’ Dit is een heel mooi voorbeeld van een energetische’ aanraking.

Maar wat er dus vaak gezegd wordt ik heb hem of haar in het begin zo goed gevoeld, maar nu niet meer hoe kan dat? Dat kan drie, of meer redenen hebben, maar ik zal je er hier drie geven.

Laten weten dat het goed gaat

Als mensen of kinderen net zijn overleden is één van de eerste dingen die ze je heel graag willen laten weten dat het goed gaat, dat ze goed zijn ‘aangekomen’. Net alsof ze op schoolreis of vakantie zijn gegaan en een berichtje naar huis willen sturen: ik ben er, ik ben veilig aangekomen! De wat oudere kinderen of ‘grote’ mensen (die waarschijnlijk al een beeld hadden voor zichzelf over hoe de dood eruit zou moeten zien) zijn vaak verbaasd wanneer ze over zijn gegaan. De dood is helemaal niet zoals ze gedacht hadden dat het was. Ze zijn er gewoon nog, ze kunnen alles nog zien wat er op aarde gebeurd ze hebbe nog ‘hetzelfde’ bewustzijn als toen ze op aarde waren. Ze voelen zich heel goed, voelen zoveel liefde en blijdschap, een soort euforie en willen dat graag delen met de ‘thuisblijvers’. Ik heb dit zelf heel sterk ervaren toen Benja net overleed, ik zoveel liefde zoveel intense dankbaarheid. En ik ken meer mensen die dit ervaren hebben. Dat is iets dat ze dus heel graag willen delen als ze net zijn overgegaan.

Een andere trilling als je overleden bent

Een andere reden van een sterke aanwezigheid ervaren in het begin is omdat de ‘trilling’ van deze persoon zo anders is dan je hier op aarde vaak gewend bent. Als je overlijdt ‘schiet’ je onmiddellijk in een hogere trilling. Wat daarmee bedoeld wordt, is de energiefrequentie. Je hebt het vast zelf wel eens ervaren dat je lichaam heel anders aanvoelt als je blij, enthousiast en gelukkig bent dan wanneer je verdrietig, schuldig, boos en down bent. Ik zeg niet dat verdriet een verkeerde emotie is, het is juist heel goed om je verdriet goed te voelen op het moment dat het je overvalt en deze daar te laten zijn. Maar ik denk dat iedereen het herkend dat er verschil is in energie wanneer je je down voelt en wanneer je je heel goed voelt. Daar ‘boven’ is er bijna geen ruimte voor deze lage emoties, je kunt boven de emoties van schuld, schaamte, wanhoop (bijna) niet meer voelen omdat je veel beter snapt waarom sommige dingen gebeuren. En wanneer je inzicht hebt waarom je sommige dingen gedaan of gevoeld hebt en het begrip daarover groeit, vallen de ‘negatieve’ ideeën en gevoelens die je daarover hebt grotendeels weg. Natuurlijk kun je nog ervaren dat je dingen misschien anders had willen doen, of dat je andere keuzes had willen of kunnen maken, maar de emotie die wij daar op aarde als vanzelf bij voelen, zijn daar niet in die vorm en mate.

Volg de Mini Class ‘Dood is niet weg’ via Zoom op 9 november om 20:00 

Dus de trilling is daar veel hoger dan dat je vaak hier gewend bent. En als die hoge trilling jouw, iets lagere trilling, raakt kun je die sterker aanvoelen hier beneden. Maar wanneer je deze energie vaker bij je gaat komen en je meer gewend wordt aan het gevoel hiervan kun je het idee hebben dat het minder sterk is, of dat het weg is. In de workshop leggen we vaak uit dat je het kunt vergelijken met koud en warm water. Steek je ene hand in een bak met warm water en je andere hand in een bak met koud water en je voelt het verschil heel duidelijk. Maar wanneer het koude en het warme water meer gaan mengen en het samen ‘lauw’ wordt voel je het verschil minder goed. Je ‘denkt’ dan dat je deze person minder goed voelt, maar je raakt juist bekender met dit gevoel en het valt je minder sterk op. Je kunt altijd vragen aan degene die overleden is of ze sterker door willen komen. ‘Kun je me nog beter laten voelen wanneer je er bent?’ Niet alleen om een sterker voelende aanwezigheid kun je vragen ook om tekens en zelfs hele specifieke tekens, maar daar zal ik nog een andere blog meer over schrijven.

Ze zijn met iets anders ‘bezig’

Wanneer mensen of kinderen net zijn overgegaan zijn ze nog heel erg met de aarde verbonden. Ze blijven natuurlijk altijd op een bepaalde manier met de aarde verbonden, maar in het begin is hun focus nog erg gericht op hier. Ze moeten zich nog een beetje losmaken van de aarde en van het leven dat ze hier geleid hebben, hoe lang of hoe kort dat ook is geweest. Naarmate ze langer zijn overgegaan verleggen ze hun focus meer naar daar. Daar hebben ze ook ‘dingen te doen’. Net zoals je op aarde een beroep hebt of beter gezegd een passie of iets waar je enthousiast van wordt, heb je dat daar ook. Je werk stop niet, je ontwikkeling stop niet. Je doet het alleen op een andere plek. Soms kan het iets zijn wat ze alleen daar doen, andere ‘zielen’ helpen met hun ontwikkeling of hun heling maar soms kan het ook iets zijn wat meer te maken heeft met het helpen van mensen op aarde. Benja heeft (samen met mij) als missie om ouders te laten weten dat hun kinderen niet weg zijn. Dat doet hij door mij inspiratie te geven, dingen toe te fluisteren, me dingen te laten zien. Maar hij is ook bij anderen mensen op aarde daarmee bezig. Hij verschijnt soms aan mensen die mij bij mijn missie kunnen helpen. Hij heeft een plan en dat voert hij op zijn manier uit.

Maar het feit is wel dat ze daar ook een taak hebben. Dagmar van Doorn, met wie ik de workshops organiseer en de energie-healings verzorgt legt het altijd mooi uit. Met je kinderen op aarde heb je vaak contact maar zij hebben soms ook geen tijd om de telefoon op te nemen of op een appje te reageren, dan zijn ze even met iets anders bezig. Zo kun je het ook zien met je kinderen of andere geliefden die daar zijn.

Meerdere plekken tegelijk

Dit is natuurlijk een heel simpel geschetst beeld en het ligt veel complexer dat dat ik zo uit kan leggen. Daarboven is namelijk geen tijd en geen ruimte en ‘zielen’ kunnen op meerdere plekken op verschillende tijdstippen tegelijk zijn. Je hoeft maar aan je kind te denken en hij of zij is bij je en dat is echt waar! Het helpt als je deze geloofsovertuiging sterker laat worden, als je het vertrouwen hebt dat je kind er nog gewoon is, je bijstaat, je helpt én een grotere liefde voor je voelt dan je je hier op aarde kunt voorstellen. Want zodra jij gaat geloven, zal je ook gaan zien. <3

Er is nu ook een Online Module waarin je informatie en alle oefeningen uit de workshop kunt volgen. Deze kun je rustig op je eigen tijd in je eigen veilige omgeving volgen. Je kunt de eerste les gratis downloaden.

Les 1 thumb