Kunnen overledenen jou een teken of zelfs een boodschap brengen? En wat willen ze je dan vertellen? Mijn persoonlijke ervaring is dat ze dit eigenlijk allemaal heel graag doen. Maar niet altijd op manieren die meteen duidelijk zijn voor ons. De reden daarvoor is dat wij een vrije wil hebben en wij zelf kunnen of mogen kiezen te geloven of zij er nog zijn of niet. Er is niks of niemand die dat aan ons wil opdringen. Maar mocht je ervoor kiezen om te geloven dat zij ‘er nog zijn’ dan zul je merken dat de tekens van overledenen duidelijker én herkenbaarder worden.

De eerste keer dat ik een boodschap kreeg van Benja

De eerste keer dat ik ‘een boodschap’ van Benja (mijn overleden zoontje) kreeg, was toen ik naast zijn bedje stond waarin hij opgebaard lag. Het was de laatste dag dat hij ‘bij ons was’ de dag erna zou hij gecremeerd worden. Ik stond naar hem te kijken en besloot mijn gouden oorbelletjes aan hem mee te geven. Ik stopte ze onder zijn mutsje en dacht daarbij: Als hij dan gecremeerd is en ik over een tijdje naar een medium ga en zij mij dan vertelt over de gouden oorbelletjes die ik onder zijn mutje gedaan heb, dan wéét ik dat hij er nog is. Dan wéét ik dat je niet weg bent als je dood bent en heb ik daar bewijs van. En het moment dat ik dat dacht kwam er een stem in mijn hoofd die zei: ‘Maar het is niet onze taak om aan jullie te bewijzen dat wij er nog zijn, bewijzen willen hebben is iets aards. Wat wij je kunnen geven is de liefde en het vertrouwen dat wij er nog zijn, maar bewijzen? Dat niet’

Er kwam nog meer achteraan, maar het feit dat ik het woord aards hoorde bevestigde voor mij dat dit niet uit mijn eigen gedachte kwam. Ik gebruikte nooit het woord aards, daarom wist ik dat dit een boodschap was van ‘buitenaf’. Pas later, toen ik meer boodschappen en tekens ging ontvangen, ontdekte ik dat het een boodschap van Benja was. 

Dat heeft mij het vertrouwen gegeven dat er meer is na de dood, dat je niet weg bent als je dood bent én dat er zelfs nog contact mogelijk is. Deze wetenschap heeft mij zoveel troost en hoop en uiteindelijk een gelukkiger gevoel gegeven. Dat gevoel zou ik graag andere mensen (in rouw) ook willen meegeven.

Daarom geef ik in deze blog antwoord op de volgende vragen:

  • Waarom zou een overleden persoon jou een teken willen sturen?
  • Op welke manier zoeken overledenen contact?
  • Waarom is het niet altijd meteen duidelijk dat ‘zij’ het zijn?

Verschil tussen tekens van overledenen en boodschappen

Er is een verschil tussen boodschappen en tekens van een overleden dierbare. Door middel van een teken, willen overleden dierbaren je vaak laten weten dat ze er nog zijn en dat het goed met ze gaat. Maar ze kunnen je ook een boodschap sturen. Daarin ligt meer en andere informatie besloten dan alleen laten weten dat ze ‘er zijn’. In deze blog hebben wij het vooral over tekens.

Waarom zou een overleden persoon je een teken sturen?

Mensen of kinderen – en helemaal als ze net zijn overleden – willen je graag laten weten dat het goed met ze gaat. Wanneer een persoon overlijdt en merkt dat dood zijn eigenlijk helemaal niet dood is, is deze vaak verbaasd en heel verrast. Helemaal als diegene in zijn of haar leven er nooit mee bezig is geweest of er nog wat kon zijn na de dood. Ze verlaten hun lichaam maar voelen zich nog net zo levend, of misschien wel levendiger dan dat ze zich (lange) tijd daarvoor hebben gevoeld. Ze voelen dus dat ze nog leven en ze voelen zich goed. Ze kunnen ‘gewoon’ nog zien wat er op aarde gebeurt en kunnen dicht bij de mensen zijn waar ze van houden. Daardoor zien ze ook het verdriet en de emoties die de mensen hebben om hun overlijden. Een van de eerste boodschappen die ze willen brengen, is dat ze willen laten weten dat ze er nog zijn en dat het goed gaat en dat de mensen op aarde niet zo verdrietig hoeven te zijn.

Wil je hier meer over horen? Volg onze gratis Mini-Class, je zit nergens aan vast. We vertellen over onze eigen ervaringen, delen over de verschillende soorten tekens en er is ruimte voor vragen. 20:00/20:45. Iedereen is welkom!

Gratis Mini-class- 20:00
16 mei 2024

Wat zijn tekens en hoe herken is ze? We geven meer uitleg en beantwoorden vragen. Via Zoom.

5 manieren hoe je tekens van overledenen kunt krijgen

Er zijn verschillende manieren waarop overledenen contact met je maken. door tekens te sturen. Tekens zijn kleine gebeurtenissen of synchroniciteiten  die voor jou betekenis hebben en die jou meteen aan jouw overleden dierbare doen denken. 

Dieren

Tekens in de vorm van dieren. Vaak zijn dat vlinders of vogels, zoals roodborstjes. Maar het kunnen ook dieren zijn die een bepaalde betekenis hadden voor de overledene of voor jullie samen. Het is niet zo dat een overledene een bepaald dier wordt. Dus jouw overleden vader, moeder of kind is niet ineens in een vlinder verandert, maar zij kunnen deze dieren wel ‘sturen’ of jouw aandacht daarop vestigen. En het hoeven geen ‘levende’ dieren te zijn. Det kunnen ook afbeeldingen van dieren zijn. 

Veertjes

Heel waarschijnlijk kom je ze ineens steeds vaker tegen, veertjes. Witte veren die ergens op de weg liggen of op andere plekken. Ik ben ze zo vaak gaan zien, dat ik er zelfs een tatoeage van heb laten zetten. Ik vond ze bovendien niet alleen op straat, zelfs in het hoekje van de keuken van het café waar ik soms werk. Onverklaarbare plekken, kleine witte schone donsveertjes. 

Cijfers

Tekens kunnen gegeven worden in bepaalde cijfers of cijferreeksen die jou aan diegene doen denken. Dat kan bijvoorbeeld zijn een geboortedatum op een nummerbord van een auto. Ik zie vaak de cijfercombinatie 311 staan of 31-1 en dan nog iets, 31 januari is de geboortedag van Benja. Niet alleen op nummerborden maar ook op afrekeningen van bonnetjes uit de supermarkt, in telefoonnummers, of zelfs lengte van voice appjes via WhatsApp of tijdstippen van versturen kun je cijferreeksen terugvinden. Ga er maar eens op letten en kom erachter dat overal verborgen ‘tekens’ in (kunnen) zitten.  

Letters of woorden

Het kan zijn dat bepaalde letters, of woorden of zinnen je extra opvallen. Op billboards langs de weg, op de cover van een magazine of ergens in een winkel. Ik heb een keer gehad dat ik naar een workshop toeging waar ik toch een soort van spanning voor voelde. Ik zat in de auto en ik vroeg aan Benja: ‘Benja wil je erbij zijn, kun je me laten weten als je er bent?’ En promt haalt een bestelbusje me in met de tekst: ‘Ik ben in de buurt’.  

Muziek en andere manieren

Maar ook muziek op de radio, een bepaald lievelingsliedje of een liedje van een begrafenis of crematie. Maar het kan ook duidelijker zijn. Foto’s die zomaar omvallen, lichten die knipperen of bepaalde geuren die je ruikt die je meteen aan hen doen denken. 

Met al deze tekens van overledenen is het vaak zo dat je iets ziet en direct aan de persoon moet denken. Vaak komt daarna je ‘hoofd’ eroverheen die je zegt dat het toeval is, dat je het je inbeeldt of dat je het niet goed gezien hebt. Maar het eerste gevoel wat bij je boven kwam is eigenlijk de connectie die jij hebt gevoeld die jouw overleden dierbare wilde maken. Vertrouw daar dus maar op.  

Hoe weet ik zeker dat het ‘mijn’ overleden dierbare is?

Dat de tekens of boodschappen die zij brengen vaak nog ruimte voor twijfel of eigen interpretatie overlaten is niet voor niks. Op aarde hebben we allemaal een vrije wil. We zijn naar aarde gekomen met een bepaalde levensles die we wilde leren, bepaalde ervaringen die we op wilde doen. Maar we mogen zelf kiezen hoe we die invullen. We hoeven niks en we moeten niks van boven. Daarom zijn de tekens en de boodschappen vaak subtiel zodat wij zelf een keuze hebben om er in te geloven en ons niks opgedrongen wordt. Sommige tekens en boodschappen zijn zo duidelijk dat je er bijna niet omheen kunt, dat is vaak het moment dat mensen – die nog wel twijfelden – overstag gaan.

Krijg je wel eens een teken en wil je graag zelf contact maken?

Dat kan. Je kunt naar een medium gaan om een boodschap van jouw overleden dierbare te ontvangen, dat is een hele mooie manier. Maar jij kunt het ook zelf. Door geïnspireerd te schrijven, kaarten te trekken, om tekens te vragen. Jij kunt je leren open te stellen om het contact te maken met jouw overleden dierbare. Jij bent degene die deze persoon het beste kende, die zoveel van hem of haar hield, die nog steeds een onverbrekelijke connectie heeft. Je kunt leren het verschil te voelen tussen je verbeelding en dat wat ‘echt’ contact is.