Onze verbeeldingskracht is misschien wel veel krachtiger dan je denkt. Vaak denk je dat je de dingen die in je opkomen ‘bedenkt’. Natuurlijk is het zo dat we alleen met onze hersenen en ons brein ons dingen kunnen voorstellen, deze heb je nodig om beelden te creëren in je hoofd, maar de inspiratie of de beelden díe we krijgen hoeven niet altijd vanuit onszelf te komen.

Je hebt het vast wel eens gemerkt, of je herinnert het je nu als je eraan terugdenkt. Soms ploppen er gedachtes of beelden in ons op, waarvan je denkt: hè waar komt dat nu weer vandaan? Dat kan zijn als je met iemand staat te praten, en je ineens een gedachte over diegene krijgt die later in het gesprek uitgesproken wordt door deze persoon. Of je denkt ineens aan iemand uit het niks en deze persoon belt je op of je komt hem of haar tegen op straat. Er gebeuren veel meer dingen om ons heen dan dat je vaak met je bewuste brein oppikt. En wanneer het je wel opvalt, zal het soms of vaak je ego zijn die tegen je zegt: ‘Doe niet zo gek! Dit bedenk je!

Verschil tussen je ego en je ziel

Wanneer je toch meer wil oefenen met het ontvangen van de subtielere aanwijzingen of ‘gedachtes’, kan het je helpen om duidelijker beeld te krijgen van wat het verschil is tussen je ziel of hoger zelf of je ego of je lager zelf. Maar wat ook een goede tool is om je ego even aan de kant te zetten en jezelf open te stellen voor inspiratie, informatie of beelden van boven is het doen van een visualisatie of geleide meditatie.

Visualisatie of geleide meditatie

Door je eerst te ontspannen door het doen van een paar ademhalingsoefeningen en je daarna over te geven aan de gesproken tekst van de meditatie kan je dat helpen om meer open te gaan staan. Je zet je actieve brein even aan de kant en je laat je meevoeren naar een plek waar meer ruimte is voor je verbeelding. En ook al denk je dat je tijdens deze visualisatie alle zelf bedenkt, door de ontspannen staat waarin je bent, de intentie die je hebt gezet – door te gaan zitten en je verbeelding een kans te geven – is het voor boven makkelijker om jou te ‘bereiken’. Door me te gaan in de verbeelding (en ik noem het telkens verbeelding maar ik ben ervan overtuigd dat we datgene wat we zien tijdens een visualisatie of meditatie vaak beelden van boven zijn). Het komt weer neer op het stuk, eerst geloven en dan zien. In het vertrouwen hebben dat het klopt wat je denkt, wat je voelt en wat je ziet. In plaats van, laat het eerst maar zien en dan geloof ik het pas. De waarde vertrouwen is een veel grotere en mooiere ‘les’ die we van boven kunnen leren dan het nodig hebben van bewijs en het dan pas geloven.

‘Pretend that it’s real’

Als jij je openstelt en het vertrouwen hebt dat je tekens, inspiratie en informatie van boven kan ontvangen is het voor de zenders veel makkelijker om bij je binnen te komen. Eigenlijk kun je het vergelijken met een gesprek gewoon hier op aarde met iemand. Als jij iemand een verhaal wil vertellen en deze persoon gaat er bij voorbaat al vanuit dat het niet klopt, of dat jij eerst moet bewijzen dat wat je gaat zeggen waar is of klopt, zal het voor jou waarschijnlijk moeilijker zijn om het gesprek ontspannen in te gaan, om rustig te kunnen vertellen hoe het voor jou is.

Oké dat allemaal gezegd, je verbeeldingskracht is dus een hele krachtige tool, ik heb een aantal visualisaties opgenomen waarin ik je meeneem naar die plek in jou, waarin je fantasie wordt aangesproken, en als je op die plek bent sta je veel meer open. Er is één visualisatie voor wanneer je een baby bent verloren en één algemenere visualisatie.

Visualisatie voor ouders die een baby zijn verloren

visualisatie ballon

 

Algemene visualisatie, voor iedereen die iemand moet missen

visualisatie