Ik vertel jullie graag over Erik Medhus. Erik Medhus stierf op 6 oktober 2009. Hij pleegde suïcide op 20-jarige leeftijd in zijn slaapkamer door een schot in zijn hoofd. Zijn moeder vond hem. Natuurlijk stopte op dat moment ook het leven voor haar, Elisa Medhus. Maar wat ze nooit verwacht had, is dat hij terugkwam. Niet in een fysieke vorm, maar in energetische vorm. Hij verscheen aan haar in dromen, visitaties. Niet alleen aan haar maar ook aan vrienden en familieleden. Iedereen gaf hij dezelfde boodschap: ‘Ik ben er gewoon nog’. Elisa nam contact op met een medium om verder met haar zoon te kunnen ‘spreken’, ze zijn nooit meer opgehouden. Ze hebben boeken geschreven, er is een youtube kanaal, een radioshow en een website allemaal onder de naam ‘Channeling Erik’.

Channeling Erik

Erik geeft in alle interviews die hij via verschillende mediums met zijn moeder doet zoveel antwoorden op vragen die hebt als je kind is overleden. Op een bijna grappige jongensachtige manier deelt hij zoveel wijsheden. Hij legt uit hoe je nog contact kan maken met je overleden dierbaren (waar ik later nog een blog over zal maken en wat iets is dat uitgebreid aan bod komt in de workshops die ik geef). Hij vertelt over hoe het ‘leven’ daar eruit ziet. Wat er gebeurt als je doodgaat. Heel graag deel ik stukken uit zijn interviews, maar eerst geef ik je meer uitleg over wie hij is en waarom hij doet wat hij doet.

De missie van Erik

De missie van Erik is om de wereld te laten weten dat je niet weg bent als je dood bent (waar heb ik dat eerder gehoord? ?). Zijn moeder zegt: ‘Wetende dat hij er gewoon nog is, heeft mijn rouw compleet veranderd. Van het diepe, intense alles-overnemend verdriet dat ik voelde nadat ik hem vond op zijn kamer. Het verdriet waardoor je amper nog kan praten, slapen, ademen, het verdriet dat geen één ouder op aarde ooit zou mogen ervaren. Ben ik gegaan naar een rust, waarin ik weet dat alles precies goed is zo. Ik mis hem nog steeds, maar het voelt meer alsof hij op een lange vakantie is. Ik weet waar hij is, hij heeft me zoveel details verteld over zijn leven daar. Ik weet hoe het met hem gaat en ik weet dat hij gelukkig is, dat is wat je wil als moeder. Het enige dat je wil is dat je kind gelukkig is, en dat is hij, gelukkiger dan hij hier ooit is geweest.’

Erik en zijn moeder

Erik ‘bezoekt’ zijn familie

Dit is wat Elisa, Eriks moeder vertelt over de eerste paar keren dat Erik contact zocht na zijn overlijden.

Elisa: ‘Nadat Erik stierf belandde onze hele familie in een staat van apathie. Het verdriet en de rouw waar we in één klap in belandden was zo intens aanwezig dat het leek alsof elke minuut een eeuwigheid duurde. Het enige dat ik nog wilde, was in een hoekje liggen huilen, maar dat kon niet. We hadden iedereen uit het gezin nodig om zijn begrafenis te regelen.

Maar zelfs toen al, in al dat verdriet in al dat vreselijke drama, is Erik drie keer bij ons gekomen om ons te troosten. Het begon hiermee: Al op de tweede nacht na zijn overlijden verscheen hij in een droom aan mijn man, Eriks vader. Een droom die zo bizar echt en levend aanvoelde dat het een onuitwisbare indruk op hem en op ons allemaal heeft achtergelaten.

Erik ‘bezoekt’ zijn vader

In die droom stonden hij en zijn vader Rune samen te kijken naar Rune’s nieuwe auto, een Ford F-350. Erik begon enthousiaste te vertellen: ‘Ik voel me zo goed, zo licht en zo vrij. Het is echt een fantastisch gevoel. Hier papa, moet je voelen’, zei hij toen hij de hand van Rune’s vastpakte. Een intens euforisch gevoel overspoelde mijn man. Het was een gevoel dat hij nog nooit van zijn leven gevoeld had. Een gevoel van plezier, liefde, troost, licht en vrijheid, een gevoel dat eigenlijk niet eens goed te beschrijven is met de woorden die we hier op aarde hebben, vertelde hij later. Na een paar minuten, liet Erik de hand van zijn vader los. Hij boog voorzichtig naar hem toe en zei: ‘Maar dit is hoe me hiervoor altijd voelde’. Rune voelde de diepe wanhoop en somberheid die zijn zoon jarenlang geteisterd hadden. De hele wereld voelde zwaar en afwijzend.

Rune wist dat Erik hem via deze droom wilde laten weten dat alles oké was met hem. Dat hij voor het eerst in jaren weer gelukkig was. Dit was het startpunt voor het helingsproces binnen onze familie.

Erik bezoekt zijn opa

Niet alleen Eriks vader had deze ervaring ook Erik zijn opa had een soortgelijke droom. Wat heel bijzonder was, want Erik zijn opa geloofde helemaal niet in leven na de dood. Voor hem stond het buiten kijf, dat wanneer iemand doodging, niet alleen het lichaam sterft maar ook de ziel. Hij geloofde niet in onsterfelijkheid, niet in een God, niet in een hemel. Maar toch… drie dagen nadat Erik stierf belde mijn vader, Eriks opa José me op. Hij vertelde dat Erik hem bezocht had, ik hoorde aan zijn stem dat hij totaal van slag was. Hij vertelde dat Erik een klein jongetje was dat bij hem op schoot klom en tegen hem aan ging liggen. Mijn vader voelde zonder enige twijfel dat het Erik was en dat hij echt was. Hij voelde de warmte van zijn kleine lijfje en de liefde die van zijn aanwezigheid afstraalde. Laat ik duidelijk zijn, dit gebeurde terwijl mijn vader klaarwakker was, het was geen droom. Na een paar minuten keek Erik naar hem op en noemde een Spaans gezegde dat het beste vertaald als: ‘Alles komt in drieën’. Sprakeloos door wat hij net had meegemaakt, stotterde mijn vader tegen me: ‘Wat betekent dit allemaal? Waarom gebeurt dit? Vanaf dat moment trok hij zijn jarenlange geloof in het feit dat er niks meer is na de dood voor altijd in twijfel.

Erik bezoek Kelley

Zijn derde bezoek was bij een vriend van onze familie, Kelley. Zij kent al mijn kinderen van jongs af aan. We gingen vaak samen op vakantie. Erik was altijd dol op Kelley. Kort na zijn overlijden belde Kelley me op en vertelde me over een lucide droom die ze had gehad over Erik. ‘Ik zag Erik In een prachtige weide zitten in een hangmat met zijn rug naar me toe. Hij zat naast een meisje met lang bruin haar. (Ik bedacht me meteen dat dit een ex-vriendin van hem kon zijn die een paar maanden daarvoor per ongeluk was neergeschoten door en dronken vriend, die dacht dat zijn pistool niet geladen was.) Kelley vertelde verder: Erik was omringd met mensen die hem kende en van hem hielden. Ik liep naar hem toe en vroeg hem: ‘Waarom heb je zelfmoord gepleegd Erik?’ Hij draaide zijn hoofd naar me toe, lachtte naar me met zijn charmante, ondeugende lach en hij begon een deuntje te zingen: If you wanna be free, be free. Cuz there’s a million things to be, toen draaide hij zijn hoofd rustig terug en neuriede de rest van het nummer. In één klap was kelley wakker en liep naar de computer om uit te zoek of het een echt iejde was wat hij had gezongen. Het bleek dat het lied bestond en van Cat Stevens was het heette ‘If You Want to Sing Out, Sing Out.’ Een paar dagen later verscheen het liedje in een reclame van T-mobile.

Al deze bezoekjes bij deze mensen waren een grote troost voor ons. Toch vroeg ik me, ietwat egoïstisch af, waarom hij nog niet bij mij was verschenen. Nu weet ik dat ik zo overgenomen was door verdriet dat hij geen ingang zag om bij me te verschijnen. Maar daar zou snel verandering in komen…

bron: channelingerik.com/eriks-first-visits/

Lees meer over Elisa en haar zoon Erik op channelingerik.com