Heb jij wel eens een dromen over overledenen? Lijkt het in die droom of diegene echt aanwezig is? Dat kan, dit noem je een visitatiedroom. Wat gebeurt er eigenlijk in een visitatiedroom, waarom heb je zo’n droom en wat wil zo’n droom je vertellen?

Ik heb meerdere verhalen gehoord van mensen die dromen over overledenen. vaak een dierbare waarbij het net leek alsof ze samen waren met die persoon. Als ze dan wakker werden leek het alsof ze die persoon echt gesproken hadden, echt gevoeld hadden of echt gezien hadden. Ze zeiden dat het soms echter leek dan in het echte ‘wakkere’ leven, alsof deze persoon helderder was, meer aanwezig. Ze vertelden dat ze echt het idee hadden dat ze met deze persoon samen waren geweest, dat ze zagen dat het goed ging, of dat deze persoon vertelde dat het goed ging. Bijna iedereen voelde na deze droom een rust, troost of weten dat het goed was met deze persoon.

Dromen over overledenen? Ze brengen je een bezoek!

Dromen over een overleden persoon waarbij het lijkt alsof deze echt aanwezig is noem je een visitatiedroom. Vertrouw erop dat deze persoon (op energetisch level) echt bij je aanwezig is geweest. Soms willen ze je alleen laten weten dat ze er ‘nog gewoon’ zijn en soms hebben ze een boodschap voor je.

Mijn overleden zoontje in een droom

Maar het kan ook anders gaan. Vijf jaar geleden ben ik mijn zoontje verloren toen hij twee maanden oud was, mijn andere zoontje was toen vier jaar oud. Mijn oudste zoon mist zijn broertje soms nog en vraagt zich dan hardop huilend af waar hij is en dat hij hem wil zien maar dat dat niet kan. Ik zeg hem dan soms dat hij voor het slapen kan vragen of zijn broertje hem in zijn droom opzoekt. Da laatste keer dat dat hij dat deed, kwam hij mij de volgende ochtend zijn droom vertellen: ‘Mama ik had een hele leuke droom, ik was aan het springen op de trampoline en ik was heel blij. Toen ik klaar was met springen, stapte ik van de trampoline af en zag ik dat deze in bleef deuken, net alsof er nog iemand anders aan het springen was maar ik zag niemand.’

Voor mij betekende dat dat mijn overleden zoontje hem in een droom had opgezocht en hem op deze manier wilde laten weten: Je ziet me niet en denkt dat je niet met me kunt spelen, maar ik ben er wel.

Levendiger dan ooit tevoren

Zelf droom ik nooit over mijn overleden zoontje. Wel over een goede vriendin net nadat ze was overleden op een manier alsof het leek dat ze er echt was. Ik droomde dat ik aan haar kist stond, zij kwam omhoog – wat niet eng was in mijn droom – en deed haar ogen open. Haar ogen straalden als nooit tevoren, ze waren helderblauw en het leken wel diamanten. Ze zag er levendiger uit dan ooit tevoren. Ze zei niks tegen mij, maar deze droom vertelde mij dat ze me wilde laten weten dat alles goed was met haar en dat ze (in de spirituele wereld) ‘gewoon’ verder leefde.

Waarom komen overleden personen in je droom?

Er zijn verschillende manieren waarop overleden personen contact met je proberen te maken. De reden dat dat vaak gebeurt kort nadat een persoon is overleden is omdat ze willen laten weten dat het goed met ze gaat. Ook daarna is het nog mogelijk om contact te hebben, maar in het begin willen ze je graag laten weten dat ze ‘goed zijn aangekomen’. Zo kan je kan tekens van overledenen krijgen in de vorm van dieren, cijfers of teksten. Of door te spelen met elektriciteit of muziek, maar ook door in je droom te verschijnen. Overleden personen hebben een voorkeur voor de manier waarop zij contact zoeken, maar ook de manier waarop mensen op aarde dit kunnen ontvangen speelt mee. Het kan zijn dat iemand zo sceptisch is over leven na de dood, zo erg in zijn of haar hoofd zit of zo veel verdriet heeft dat het ‘moeilijk’ is voor een overleden persoon om deze nabestaande te ‘bereiken’ dat heeft met trillingen te maken, waar je hier meer over leest. Dan kan het een mooie oplossing zijn om in een droom te verschijnen, waarin de persoon meer in rus is, ontvankelijker is en waar het ego of het bewustzijn zich minder bemoeit met hetgeen wat zich wil laten zien.

Lees meer over de workshop: contact maken met overleden dierbare.

Hoe verschijnen overleden personen in je droom?

Overleden personen kunnen op allerlei manieren in je droom verschijnen. Je kunt ze zien op de manier hoe ze waren toen ze overleden. Met die leeftijd en dat lichaam misschien zelfs die kleding. Maar ze kunnen ook veel jonger lijken, of gezonder. Uit een tijd dat ze nog in de bloei van hun leven waren. Soms verschijnen ze ook omringd met wit licht, of zelfs met vleugels. Het is ook mogelijk dat je alleen een stem hoort of een knuffel voelt of hun geur ruikt in een droom. Soms komen ze in de vorm van een dier of er verschijnt een symbool in je droom waarvan je weet dat dat met hun te maken heeft. Het kan ook lijken alsof ze echt bij je zijn en op de rand van je bed zitten en soms (heel soms) zijn ze er nog even als je je ogen open doet, echt waar dat gebeurt.

Gratis Miniclass 20:00
9 juli 2024

Wat zijn tekens en hoe herken is ze? We geven meer uitleg en beantwoorden vragen. Via Zoom.

Welke dingen willen overleden personen graag laten weten in een droom?

Zoals hierboven al beschreven zijn er een aantal dingen die overleden personen graag willen laten weten. Dit kan zijn:

  • Ze willen je laten weten dat het goed met ze gaat
  • Ze willen je laten weten dat ze in het licht zijn, dat ze zijn aangekomen op de plek ‘van bestemming’
  • Ze willen je heel vaal laten weten dat ze van je houden
  • Ze willen je troosten door te laten zien dat ze gelukkig en gezond zijn.
  • Ze willen je laten weten dat ze met andere dierbaren zijn of dat ze niet alleen zijn.

Ik wil graag dromen over overledenen

Is er iemand die overleden is die je graag zou zien in een droom? Allereerst moet ik zeggen dat we niks kunnen afdwingen, ik heb het geprobeerd die blog lees je hier. Maar zo werkt het niet. Onze eisen, wanhoopskreten, bewijsdrang heeft weinig te doen met contact leggen met  de spirituele wereld. Wat we wel kunnen doen is vragen. Als je in bed ligt, bijvoorbeeld je hand op je hart leggen, rustig naar je buik ademen en hardop of in jezelf vragen of jouw overleden dierbare in je droom wil verschijnen. Je kunt het altijd vragen, of deze persoon verschijn is aan hen. Als dit niet gebeurt heeft dit niks te maken met hoeveel ze van jou houden of andersom. Soms hebben ze andere manieren om contact maken, soms is het nog niet de tijd om contact te maken, of er is een reden waarvan wij geen idee hebben.

Maar mocht je een overleden dierbare zien in je droom. Geniet daarvan, wees blij met het moment, bedank ze ervoor, koester het en weet, weet dat ze echt aanwezig zijn geweest bij jou.

MINI-CLass Video
Welke manieren zijn er om contact te ervaren?

Contact met je overleden dierbare ervaren? Download de video!